Herbie Hancock

 
 

Algemeen

Genre's: JazzFunkFusion

Herbert Jeffrey Hancock (Chicago, 12 april 1940) is een Amerikaans jazzpianist en -componist. Herbie Hancock wordt beschouwd als een van de meest invloedrijke jazzmuzikanten van de tweede helft van de twintigste eeuw, een status vergelijkbaar met die van zijn mentor Miles Davis. In zijn muziek gebruikt hij ook elementen uit de funk, rock, blues, soul, gospel en klassieke muziek. Hij speelt zowel piano, keyboard als synthesizer.



herbie-hancock


Discografie:
Als bandleider
* Takin' Off (1962) – Blue Note
* My Point of View (1963) – Blue Note
* Inventions and Dimensions (1963) – Blue Note
* Empyrean Isles (1964) – Blue Note
* Maiden Voyage (1965) – Blue Note
* Blow-Up (Soundtrack) (1966) – MGM
* Speak Like A Child (1968) – Blue Note
* The Prisoner (1969) – Blue Note
* Fat Albert Rotunda (1969) – Warner Bros.
* Mwandishi (1970) – Warner Bros.
* Crossings (1972) – Warner Bros.
* Sextant (1973) – Columbia
* Head Hunters (1973) – Columbia
* The Spook Who Sat By The Door (Soundtrack) (1973)
* Thrust (1974) – Columbia
* Death Wish (Soundtrack) (1974) – Columbia
* Dedication (1974) – Columbia
* Man-Child (1975) – Columbia
* Flood (1975) – Columbia - live album enkel uitgebracht in Japan
* Secrets (1976) – Columbia
* VSOP (1976) – Columbia
* VSOP: The Quintet (1977) – Columbia
* VSOP: Tempest at the Colosseum (1977) – Columbia
* Sunlight (1978) – Columbia
* Direct Step (1978) – Columbia
* An Evening With Herbie Hancock & Chick Corea: In Concert (1978) – Columbia
* The Piano (1979) – Columbia
* Feets, Don't Fail Me Now (1979) – Columbia
* VSOP: Live Under the Sky (1979) – Columbia
* Monster (1980) – Columbia
* Mr. Hands (1980) – Columbia
* Herbie Hancock Trio (1981) – Columbia
* Magic Windows (1981) – Columbia
* Lite Me Up (1982) – Columbia
* Quartet (1982) – Columbia
* Future Shock (1983) – Columbia
* Sound-System (1984) – Columbia
* Round Midnight (Soundtrack) (1986) – Columbia
* Perfect Machine (1988) – Columbia
* A Tribute to Miles (1994) – Qwest/Warner Bros. (met Wallace Roney, Wayne Shorter, Ron Carter en Tony Williams)
* Dis Is Da Drum (1994) – Verve/Mercury
* The New Standard (1995) – Verve
* 1 + 1 (met Wayne Shorter) (1997) – Verve
* Gershwin's World (1998) – Verve
* Future2Future (2001) – Transparent
* Directions in Music: Live at Massey Hall (2002) – Verve
* Possibilities (2005) – Concord/Hear Music
* The Essential Herbie Hancock (2006) – Columbia/Sony BMG
* River: The Joni Letters (2007) - Verve

Als muzikant
Bij Miles Davis:
* Seven Steps to Heaven (1963) – Columbia
* E.S.P. (1965) – Columbia
* Miles Smiles (1966) – Columbia
* Sorcerer (1967) – Columbia
* Nefertiti (1967) – Columbia
* Miles in the Sky (1968) – Columbia
* Filles de Kilimanjaro (1968) – Columbia
* In a Silent Way (1969) – Columbia
* A Tribute to Jack Johnson (1970) – Columbia
* On the Corner (1972) – Columbia
* Big Fun (1974) - Columbia (op delen van het album)
* Get Up with It (1974) - Columbia (op delen van het album)
* Water Babies (1976) (opgenomen in 1968) - Columbia

Bij Milt Jackson:
* Sunflower (1972) – CTI/Columbia

Bij Wayne Shorter:
* Native Dancer (1974) – Columbia

Bij Tony Williams:
* The Joy of Flying (1979) – Columbia

Bij Ron Carter:
* Third Plane (1996) – Columbia

Bij Terry Plumeri
* He Who Lives In Many Places (1971) – (original- Airborne) (rereleased in 2007- GMMC)

Bij/samen met Quincy Jones:
* Sounds...and Stuff Like That (1978) – A&M;

Bij Stevie Wonder:
* Songs in the Key of Life (1976) - Motown

Bij Jaco Pastorius:
* Jaco Pastorius (1976) - Epic/Legacy (Sony Music)

Bij/samen met de Simple Minds:
* Synthesizer solo op 'New Gold Dream', nummer: 'Hunter And The Hunted

(Maart 08, 2009)

 

Leden reviews

Er zijn nog geen reviews voor dit artikel.

 
Comments (0)
smaller | bigger

busy